תביעה לפינוי מושכר

אין ספק כי מקרים של שוכר המסרב להתפנות מהנכס לאחר תום תקופת השכירות, או סירוב לתשלום דמי השכירות שנקבעו בחוזה, הינם החשש הגדול ביותר של כל בעל נכס. לכן כדאי לדעת כי במצבים כמו אלו, בעל נכס רשאי לפעול כנגד המשכיר כדי לבצע פינוי מהיר וחוקי של הנכס המושכר. 

יש לזכור כי למרות מגוריו הבלתי חוקיים של השוכר בנכס, אסור למשכיר לפנות את הדייר בכוח, להחליף את מנעולי הדירה ולנתק אותו מחיבור החשמל והמים. משום כך, בכל מקרה של סירוב פינוי מושכר, קיימת חשיבות לזמן נקיטת הליכים משפטיים מול הדייר וקבלת ייעוץ משפטי מעו"ד מומחה בתחום.

במאמר הבא נעסוק בנושא תביעה לפינוי מושכר, וכלל התהליכים הכרוכים בכך עד להוצאתו של הדייר בצורה חוקית.

הגשת תביעה לפינוי מושכר בהליך מזורז

שלב זה הינו השלב הראשון בתהליך פינוי מושכר, כאשר ההליך מבוצע באופן מהיר הנמשך עד 90 יום. כיוון שהתביעה עוסקת בפינוי המושכר בגין אי תשלום או סירוב לפינוי לאחר חלוף ההסכם החוזי, לא ניתן לכלול בתביעה זו אי עמידה בתנאים אחרים בחוזה כמו שימוש לא חוקי בדירה המושכרת, שינויים שבוצעו בדירה וכו'.

שלבי הליך התביעה

על בעל הנכס התובע להגיש את כתב התביעה, הכולל בתוכו את כל המסמכים המשפטיים הרלוונטיים לנושא, כמו גם תצהירים ועדויות המגבים את כתב התביעה. לאחר מכן, בית המשפט פונה אל הדייר הנתבע בבקשה לקבלת כתב הגנה הכולל גם הוא מסמכים הנוגעים למקרה. הנתבע מחויב להגשת כתב ההגנה בטווח זמן של 30 יום מהגשת כתב התביעה, כאשר הדיון בתיק התביעה נקבע תוך 90 יום מזמן הגשת כתב התביעה מצד התובע.

במידה ובית המשפט פוסק לטובתו של התובע, ניתן פסק דין משפטי המחייב את השוכר לפנות את הנכס.

> קראו גם על ליווי שוטף לקבלני משנה

הליכי הוצאה לפועל לפינוי מושכר

במקרה של התעלמות השוכר מפסק הדין, והמשך סירובו לפינוי הנכס, התובע רשאי להמשיך אל השלב השני בתהליך פינוי המושכר שבבעלותו. שלב זה כולל מעורבות של מערכת ההוצאה לפועל, ופתיחת תיק ונקיטת הליכים הנמצאים באחריות רשות האכיפה והגבייה.

פתיחת תיק הפינוי בהוצאה לפועל מתקיים לאחר 15 יום ממתן פסק הדין בהליך התביעה בבית המשפט, ובמקרה בו פסק הדין לא קבע על מועד בו הפינוי יבוצע. בטרם הפינוי, בעל הנכס מקבל לידיו פתק אזהרה אותו עליו למסור באופן אישי לשוכר הסרבן. תקופת האזהרה תקפה למשך 20 יום, בהם עליו לפנות מרצונו את הנכס ובמידה וממשיך בסירובו – בעל הנכס מגיש לרשם בהוצאה לפועל בקשה לפינוי, כאשר תאריך הפינוי ייקבע על ידי הרשם וביצוע המעשה בפועל יעשה באמצעות עובדים מטעם הרשות, מובילים ולעיתים גם בליווי משטרתי.

לסיכום, תהליך התביעה לפינוי מושכר יכול להתבצע בהליך מזורז, אך טומן בחובו כמה שלבים ותהליכים מורכבים. לכן במקרים מסוג זה, וכדי להעלות את סיכויי התביעה – מומלץ לפנות ללא דיחוי לקבלת ייעוץ וייצוג משפטי של משרד עו"ד כבהה עדי ושות' המומחים בתחום.

Default Uncategorized
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
דוד בן הרוש עיריית יבנה
דוד בן הרוש נחשב לאחד מראשי העיר האהובים ביותר של יבנה. מדובר על אדם שחיי את כל חייו בעיר, העביר בה את...
קרא עוד »
יונ 07, 2020
באיזה שלב חשוב לעשות הסכם ממון?
כל הסוגיה של הסכם ממון היא סוגיה מעט מבינה שלא לומר מעיקה. על פי רוב עורכים אותה עוד טרם הנישואין על כל...
קרא עוד »
אוג 25, 2019
הלוואה כנגד משכון בית
כדי לקבל הלוואה מהבנק שלכם, תצטרכו סכומי כסף רבים רק בשביל לקבל את ההלוואה. במאמר זה נביא דרך אחרת...
קרא עוד »
מרץ 30, 2021